Thursday, August 14, 2008

bila terbaca blog

hatta aku melayari internet arini.aku terbaca.silap baca.baca blog sorang budak itu.
aku kategorikan blog tu sebagai blog kehidupan.
i say so because....blog tersebut menceritakan kehidupan dia.bersama kawan.dan dia sekarang big gurl kerana berstatus married.baguslah.

aku teringat blog haris(kawan aku yang gemuk tetapi sekarang sudah kurus kerana mengambil pil kecantikan.sori.rekaan semata-mata.)dia menggunakan pendekatan yang macam mana entah.aku pon tidak tahu untuk menjadi kurus menggunakan cara dia.

berikut aku kategorikan cara untuk kurus berdasarkan pandangan aku.aku suka kau peduli apa.(tujukan untuk pemilik blog kebarangkalian)

1. kurus secara semula jadi.cara ini lambat dan memenatkan.tetapi harus bersabar.makan nasi seminggu 2-3 kali jer.

2. kurus secara moden.menggunakan ubat2 tertentu.diyakini tidak tahan lama dan memudaratkan.intonasi kehidupan akan terjejas.

3. kurus secara paksaan.lari,joging dan membuat pumping tanpa had sehingga lutut kebas.bermain bola tampar di atas tar(seperti KKF) juga mungkin caranya.

4. tiba2 kurus.aku rasa manusia macam ini tidak mengikut prosedur kehidupan.apa nak buat,buat jer.ikot hangpa la.

aku rasa panjang dah entri ni.cukup.baik buat proposal untuk kurus.ikut prosedur dan mesra masa.(maksud aku ikot masa.jgn terlalu obses untuk kurus.)

2 comments:

Rain + Nazra said...

saya suka berat badan saya. ini kerana berat badan saya sudah normal. tapi saya kasihan melihat orang kurus kering walaupun di dalam badan mereka mempunyai kandungan air yang membolehkan berlakunya proses pertukaran sel-sel mereka terutamanya keadaan hipertonik dan juga proses transpiransi.

TUN said...

kurus merbahaya.gemuk merbahaya.sedan2 lg laa.cpt mati.(utk perokok sahaja)