Monday, September 8, 2008

emas dan mercun.entri ini ditulis dlm separuh sedar.

semalam,ptg smlm.aku berada di makmal.macam biasa.menjalankan tugas.selain diselitkan dengan sesi bercerita dengan encik2 technician,aku borak2 kosong.bukan dengan air kosong.aku puasa.serius.

penceritaan bermula dengan emas.aku teringat buluh mas.kawan aku ada yang jenis excited benda2 mcm nih.biarkan.itu mereka dan keluarga mereka.kembali ke cerita asal.

Aurium,atau nama panggilannya emas.sgt mahal.aku nk jadi kaya gak.aritu aku komen kt www.aeropama.com yang aku berminat untuk jana pendapatan melalui penjualan mercun secara kecil-kecilan.disamping itu aku boleh bermain mercun.

bernas x idea aku???
(sambil mengangguk2 dan tepuk tangan...plzzz)

best kan jadi kaya.boleh makan apa kita suka.boleh juga tukar tayar moto yang baru dan mahal.xla pancit lagi.

era kegemilangan aku bermain mercun bermula masa aku berada di bangku sekolah.(mengapa ayat aku skema giler??cis.)
semasa aku di SIC,aku bermain mercun.bli kat luar negara taw.siam.fine.1 skolah bergegar sehingga polis datang.buat ceramah mlm2.

dan semalam ada satu dentuman yang membingitkan telinga aku.macam bom nuklear.(aku pasti.serius.)dan serta-merta aku pasang lagu Pull The Curtain-Sum 41 untuk menstabilkan arteri pulmonari aku dan salur separuh bulat dlm telinga yang tidak stabil.

jgn lupa.dptkn di pasaran mercun-mercun.dan jgn lupa melawat rakan anda yang berada di wad2 kritikal seandainya terkena mercun.

sekian.

12 comments:

Rain + Nazra said...

saya lebih mencadangkan bunga api 30sen.itu harga zaman saya masih muda kanak-kanak.bunga api, apa salahnya.lagipun saya perempuan.

Tirana said...

Salam Tun..

Terimakasih atas kunjungan ke blog saya serta tinggalkan komen di sana.

Saya kecik-kecik dulu takut nak main mercun..Actually sampai sekarang pun takut lagi.. Yang berani pun main bunga api aje..hehehe

KNizam said...

wahhh dah main mercun ek

Kassim Zakaria said...

Bakpo demo oyk kawe ganah???Nk maroh ni!

TUN said...

kassimzakaria.
-kawe nok oyak demo ganah loni.ganah tu lbh kure bijok.ish3..

tirana.
-apa brg maen bnga api.bhya taw.mercun dia mletup jer.haha


rainnazra.
-ingt awk laki.awk jual donut jela.sy jual mercun sblh kdai donut.

fackaladingdong said...

suatu hari nanti aku ingin mencipta sebutir mercun bola daripada plutonium...

lg kaya...

aeropama dot com said...

macam mana bisnes mercun ko? dah start lom?

Najlaa Raihana said...

kenapa bisnes kecil2an..buatla besar2an tross...hahaha=p

TUN said...

besar-besaran xbes..huhu..sy prefer yg kecil2 dahulu.modal xda..

Rain + Nazra said...

saya nk beli mercun. dan juga donut. mercun bleh main. donut bleh mkn. saya yg tentukan ataupun i call the shot. kan kan kan..

SyahirahSaid said...

masa di Malaysia, tak pernah peduli pun nk main mercun. (tp ade la jugak main kadang2 kalau bapak takde kat umah malam2)

skrg dah jauh, baru teringin nk main mercun. tp takde mercun. hampeh.

TUN said...

cuba anda buat mercun buatan sendiri.xpon bom buatan sendiri.mesti gumbira jika dibaling ke arah rakan2.