Wednesday, September 10, 2008

seven wonders.

tentu anda semua tahu laman web wikipedia.aku try buka article dalam wikipedia.mana tahu ada benda2 menarik.

dan aku tertarik dengan 7 wonders.sorry.new 7 wonders.ada juga 7 wonders of the ancient world.hebat.dan aku bacanya.dan aku baru tahu no 7 itu adalah nombor yang baik atau nombor bertuah dalam sejarah Greek.nombor yang bertuah bagi manusia skang nih nombor ekor.fine.

bila terfikir sendirian,aku rasa...aku rasa lah..anyone can have the seven wonders in their world.aku rasa aku boleh senaraikan.


1. handset.
ada sesetengah org simpan lagi handset yang lama.macam mukrim.handset dia masih lagi tersimpan rapi walaupun handset tersebut meresahkan hidup dia.kalau yang tidak menghargai pula baling jer ke dinding.ajaib taw.handset dpt keluar bunyi mcm2(masa umur 12 tahun aku brfikir mcm tu)

2. baju sekolah lama.
aku rasa aku masih simpan baju sekolah rendah aku.baju smasa darjah 1.di baju itulah adanya air liur basi hasil tidur di dalam kelas.baju itu jadi saksi aku pandai mengeja,membaca,menulis.

3. boxer/seluar dlm koyak.
aku letak pilihan ini ditengah2 agar nampak trsembunyi sedikit.jgn bgtahu sesiapa.koyak tetapi masih berguna.shhhh

4. kotak pensel masa sekolah rendah.
boleh dilipat2 dan teknik menyimpan pensel yang tidak efisien.bukan setakat pensel,sekali dengan kotak pensel hilang.

5. motor/basikal/kereta.
tidak semua orang ada.tetapi basikal adalah antara aset pertama dlm hidup.percaya x?

6. kunci loker/laci.
jika tiada,hilang dan sebagainya..pasti tidak tenang.dapat buka loker.ajaibnye..(masa kecik2 hingga sekarang kagum.)

7. anda tulis sendiri.anda yang tentukan.aku xda idea.

15 comments:

Najlaa Raihana said...

Anda memakai spek x? kalau yer...saya akan letak spek mata sebagai 7th wonder. Saya rabun. Bila put on my glasses je tros penglihatanku menjadi jelas! gile wonder nye! kan kan kan...? heee..=)

Perempuan Kalis Peluru said...

now i wonder....!!!

fackaladingdong said...

no wonder la your koyak boxer still keep in ur locker...

TUN said...

sy pkai spek juga.haha..

i wonder how i wonder why..

Perempuan Kalis Peluru said...

I wonder how
I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see is just a yellow lemon-tree
I'm turning my head up and down
I'm turning turning turning turning turning around
And all that I can see is just another lemon-tree


la la la la...lalalaa....

TUN said...

eh eh..anda tahu lagu itu..
cess...
(lagu lama ttp jd pujaan)

Muhammad Azli Shukri said...

banyak manfaatnya.

ADILAH SAIYIDAH ABU BAKAR said...

uhuk.entry ini cun~ (:

ha~

i wonder aPekah 7 wonders in my life/world?


hmmmmmmmmm...~

Muhammad Azli Shukri said...

saya link blog saudara.

faiz mutalib said...

bila bgn kwsp nak jadi wonder of the world?? paling tinggi sekali di perlis haha.

yea. saya sokong mukrim. handphone lama tetap saya simpan sampai bila2 =P

mukrimania said...

hah...
laen kali apabila tulis name saya anda harus 'link'kannya. sebagai langkah promosi...

hebat entri ni tun.

7th wonder = noodle station

TUN said...

aku baru belajar men link kan org.smpai tersilap link.hehe..

aqih*qis said...

sy nk bg idea tuk anda...
ur purse???huhu...
purse cute anda pn leh jer jd ur 7th wonder..
yg jalur2 warna warni 2...ehee=P

TUN said...

aqih..

mengapa anda ketahuan tentang itu??

arghhhhhhh..

naJLaaYusof said...

spect..??
haha..
sy pn rabun gak..
tp slalo bjalan2 dgn happynye tnpa spect....
its juz, rmai membar yg akn ckp...
"eyy, sombong gle..org snyum dr jauh pn buat bodo je..."

hahhaha...
~bhasrat nk abeskn bc smua entry kt blog ne...tp blum ade ckup ms lg...~